ابتدا نوع پوست خود را بشناسید
- پوست حساس امکان دارد پس از استفاده از لایه بردار دچار سوزش یا خارش شود.
- پوست نرمال، شفاف و غیرحساس است.
- پوست های خشک، پوسته پوسته، زبر و دارای خارش است.
- پوست چرب حالت براق و چرب مانندی دارد.
- پوست مختلط در بعضی نواحی خشک و در برخی دیگر چرب است.
انواع روش های لایه برداری
دو روش برای لایه برداری وجود دارد: روش مکانیکی و شیمیایی. روش انتخابی، به نوع پوست شما برمی گردد. در روش لایه برداری مکانیکی از برس، اسفنج یا اسکراب استفاده می شود که سلول های مرده پوست را به روش فیزیکی از بین می برد.
لایه برداری به روش شیمیایی از موادی مثل: آلفا هیدروکسی اسید و بتا هیدروکسی اسید استفاده می شود که تدریجی سلول های مرده پوست را جدا می کند.
راهکار های جلوگیری از آسیب دیدن پوست هنگام اسکراب
برای جلوگیری از آسیب دیدن پوست، متخصصان روش هایی را پیشنهاد می کنند مانند:
در انتخاب محصولات مراقبتی پوست، دقت فرمایید
بعضی از محصولات مثل کرم های رتینوئید، محصولات دارای رتینول یا بنزوئیل پروکساید و حتی محصولات بدون نسخه ممکن است باعث پوسته ریزی یا حساسیت پوست شوند. اگر هنگام مصرف این داروها از لایه بردار استفاده کنید، پوست بدتر خشک می شود یا آکنه ایجاد می کند.
با انجام روتین حمام به جذابیت بیشتر پوست و مو کمک کنید
لایه بردار مناسب پوست خود را انتخاب کنید
اگر پوستتان حساس، خشک یا مستعد جوش است، پوستتان را با لیف و یک لایه بردار ضعیف شست و شو دهید. استفاده از لایه بردارهای مکانیکی ممکن است پوست را به شدت تحریک کند و سنگین باشد. اما اگر نوع پوست شما چرب و ضخیم است، از روش های شیمیایی قوی یا لایه بردار های مکانیکی استفاده کنید.
رنگ پوست تیره، وجود لکه های تیره روی پوست بعد از سوختگی، جای نیش حشرات به صورت زیاد روی پوست و آکنه های پوستی، از جمله مواردی هستند که باید از استفاده لایه بردارهای مکانیکی و لایه بردارهای شیمیایی قوی را ممنوع کرد. افراد دارای پوست تیره، اگر از لایه بردار های قوی استفاده کنند، ممکن است دچار لکه های تیره روی پوست خود شوند.
با پوستتان لطیف برخورد کنید
هنگام استفاده از لایه بردار اصلا با پوستتان خشن برخورد نکنید. اگر از لایه بردارهای شیمیایی استفاده می کنید، محصول را به آرامی روی پوست بریزید و با حرکت های دایره ای ماساژ دهید. اینکار را برای 30 ثانیه انجام دهید و بعد پوست را با آب ولرم شست و شو دهید. به هنگام استفاده از برس یا اسفنج هم ضرباتی کوتاه و آرام به پوست وارد کنید. اگر بر روی پوستتان زخم باز یا آفتاب سوختگی دارید، از لایه بردار اصلا استفاده نکنید.
مصرف مرطوب کننده را از یاد نبرید
لایه برداری موجب خشکی پوست می شود. بعد از استفاده از لایه بردار فورا از کرم های مرطوب کننده استفاده کنید تا پوستتان آسیب نبیند.
اسکراب های لایه بردار خانگی بدن
لایه بردار خانگی بدن به جدا کردن سلول های مرده، رفع ناخالصی های باقی مانده روی پوست و تمیز نگه داشتن صورت کمک زیادی می کند. در محصولات آرایشی و بهداشتی که در صنعت تولید می شود، حاوی پلاستیک، پارابن، گلیسیرین و فتالات ها و … است که برای پوست مضر هستند. اگر دوست ندارید از محصولات آماده استفاده کنید می توانید از لایه بردارخانگی بدن استفاده کنید. در ادامه روش هایی برای تهیه این محصول خانگی به شما آموزش داده می شود.
لایه بردار خانگی بدن با شکر ساده
مواد مورد نیاز: یک قاشق چای خوری شکر دانه ریز، دو قطره آب، یک الی دو قطره اسانس روغنی لیمو یا هر اسانس دیگری.
طرز تهیه: تمام مواد ذکر شده را در کاسه ای باهم مخلوط کنید. با نوک انگشت مواد را بر روی پوستتان ماساژ دهید. سپس با آب خنک بشویید و با حوله خشک کنید. اگر صورت را اسکراب کرده اید، بعد از پایان کار حتما از روغن یا مرطوب کننده استفاده کنید.
لایه بردار خانگی بدن با ذرات شکر
مواد مورد نیاز: 1 قاشق غذاخوری روغن نارگیل، 2 قاشق غذاخوری شکر.
طرز تهیه: روغن نارگیل و شکر را در یک کاسه با هم به خوبی ترکیب کنید. این لایه بردار را به مدت 60 ثانیه به صورت دورانی روی پوستتان ماساژ دهید. با آب گرم بشویید و خشک کنید. این اسکراب را می توانیم به مدت 3 ماه نگهداری کنیم. اگر در مناطق گرمسیر زندگی می کنید، آن را در یخچال بگذارید؛ زیرا نقطه ذوب روغن نارگیل خیلی پایین است.
لایه بردار خانگی بدن با شکر+ شکلات
مواد مورد نیاز: 4/1 فنجان شکر قهوه ای، 8/1 فنجان روغن زیتون، 1 قاش غذاخوری پودر کاکائو، 4/1 قاشق چای خوری عصاره وانیل.
طرز تهیه: همه مواد را در یک کاسه با یکدیگر مخلوط کنید. مقداری از اسکراب را روی پوست تمیز، به مدت 60 ثانیه ماساژ دهید. اگر دوست دارید می توانید 10 دقیقه روی پوستتان بماند سپس آبکشی کنید.
لایه بردار خانگی بدن با بلوبری+عسل
مواد موردنیاز: 2/1 فنجان بلوبری، 2 قاشق غذاخوری عسل خام، 1 الی 2 قاشق غذاخوری شکر.
طرز تهیه: همه مواد را در یک غذاساز با هم ترکیب کنید تا نرم شود. یک لایه اسکراب ضخیم را روی پوست تمیز صورت بمالید و 15 دقیقه روی آن بماند. سپس صورت را با آب گرم بشویید.
لایه بردار خانگی برای پوستهای خشک
مواد موردنیاز: 4/1 فنجان جو نپخته، 8/1 فنجان عسل و 8/1 فنجان روغن زیتون.
طرز تهیه: مواد را درون یک مخلوط کن ریز کنید. توجه کنید که مواد پودر نشود.
همه مواد را در یک کاسه کوچک ترکیب کنید. با حرکات دایره ای برای 5 تا 10 دقیقه روی پوستتان ماساژدهید؛ سپس با آب گرم بشویید. این اسکراب برای پوست های خشک عالی است.
نتیجه گیری
تمام موارد بالا را به راحتی می توانید در خانه درست و مصرف کنید. لایه بردار خانگی بدن درصورت استفاده صحیح و مداوم، از محصولات تجاری بسیار مناسبتر هستند. با توجه به نوع پوستتان، هفته ای یک الی دوبار از اسکراب مخصوص خود استفاده کنید تا پوست شاداب تر و سالم تری داشته باشید.
دیدگاه خود را بنویسید